termékek
HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház

Regisztrálj, hogy csatlakozni tudj a kiemelt partnerprogramunkhoz.REGISZTRÁLOK

Damilfejek

Ebben a kategóriában találod a Husqvarna damilfejeket. Ezekre akkor lehet szükséged, ha használsz fűkaszát a füves területek gondozásához. Ez a szerkezet az eszközünk végére, a földhöz legközelebb fog kerülni. Feladata a damil tárolása, de emellett félautomata száladagolással is rendelkezik.

Akár megállás nélkül, a földhöz koppintással is tudod adagolni a damilt, így hatékonyabbá téve a munkát, mivel nem kell megállni. Különböző szálmérethez különböző típusok kellenek, ezt mindig vedd figyelembe vásárlásnál! Nézz szét a kínálatunkban, és rendeld meg, ami kell!

Tovább

A szép zöld gyep nem csak a kiváltságosoké, mégsem jár csak úgy mindenkinek. Tenni kell érte, folyamatosan gondozni kell a füvünket. Ehhez viszont megfelelő eszközök is kellenek, mint például a fűnyíró vagy épp a fűkasza. Nálunk, itt a webáruházban az utóbbiakhoz, azaz a fűkaszákhoz találhatsz kiegészítőket.

A legjobb helyen vagy, ha fűkaszát is használsz a füves területeid gondozásához. Itt ugyanis a damilfejeket találod, melyek éppoly fontosak, mint a vágásért felelős damilok.

Miért épp a fűkasza és a damilos vágás?

Ha itt vagy, akkor már lehet, hogy van is fűkaszád, és szükséged van hozzá egy új damilfejre. Viszont lehet az is, hogy még csak nézelődsz a lehetőségek között. Fontos tudnod, hogy elsősorban akkor érdemes a fűkaszák mellett letenned a voksod, ha egyenetlen területen szeretnéd a füvet megfelelő magasságig visszanyírni. De persze emellett nagyobb, egyenletes talajjal rendelkező területen is megállják a helyüket, ha szükséges, szóval bárhol kiválóak.

A damilos megoldásokat pedig azért érdemes előtérbe helyezni, mert ezek nem igényelnek különösebb karbantartást. Amíg ki nem fogy a damil, addig nem is kell hozzányúlnunk, gyakorlatilag folyamatosan használhatjuk. Méghozzá folyamatosan megújuló vágórésszel, így mindig garantált a szép eredmény.

Damilfejek a gyakorlatban

Ezek a szerkezetek arra hivatottak, hogy biztosítsák a megfelelő utánpótlást a vágáshoz. Szóval ha kopik a damil, akkor az ebben található tartalékból tudunk utánpótlást szerezni.

Alapvetően kétféle típust különböztetünk meg. Vannak az automaták, és vannak azok, amiket itt is megtalálhatsz, a félautomata száladagolásúak. De mit is jelent ez a gyakorlatban?

A félautomata, avagy koppintós kialakítás úgy működik, hogy egyetlen mozdulattal, a fűkasza megállítása nélkül lehessen az elhasználódott damil helyére újat engedni a fejrészből.

Csak lekoppintod a földhöz, és már enged is belőle. Ráadásul az éles kések rögtön méretre is vágják, így adott a megfelelő szabályozás is. Csak ennyi, és már mehet is tovább a fűkaszálás. Egészen odáig, amíg ismét el nem kopik a damil, de ekkor ismét csak annyi teendőnk van, mint amit fent említettünk.

Legyen összhangban a fej a damillal!

A kiváló Husqvarna damilok közül bizonyára megtalálod azt, amilyenre szükséged van. A kiemelkedő minőség nem kérdés, azonban összetételüket tekintve vannak eltérések az egyes típusok között. Ez pedig azt eredményezheti, hogy a végső átmérő is eltérő lehet. Na épp emiatt kell odafigyelned a méretekre, mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fejhez milyen átmérőjű damilt vásárolsz. Erre nagyon figyelj a vásárlásnál! Passzoljon egymáshoz a kettő, ez nagyon fontos!

Ha ez rendben van, akkor ki tudod használni a bennük rejlő lehetőségeket. Gondolok itt például a tartósságra vagy épp a hangerőre. Vannak ugyanis olyan kiváló, szabadalmaztatott Husqvarna damilok, melyek akár 50%-kal is halkabb működést eredményeznek a társaiknál. Ezzel pedig sokkal kényelmesebbé tudod tenni magadnak a munkavégzést. Érdemes szétnézned a fajták között.

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Ingyenes szállítás

már 30.000 Forinttól

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Rendelj 12:30-ig

és még aznap feladjuk!

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Saját raktár

valós, nagy raktárkészlettel

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Nem csak webshop

Üzlet és szerviz