termékek
HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház

Regisztrálj, hogy csatlakozni tudj a kiemelt partnerprogramunkhoz.REGISZTRÁLOK

Reszelők

A Husqvarna reszelők tökéletesen illenek abba az összképbe, mely szerint a gyártó termékei hatékonyabbá teszik a mindennapi munkavégzést. Ugyanis ha a láncfűrészünk rendszeres karbantartásáról, a láncok rendszeres élezéséről megfeledkezünk, azzal csak magunkat hátráltatjuk. Ha favágás közben úgy érzed lassul a munkatempó, nem haladsz annyira, mint azt megszoktad, állj meg, és élezd meg a láncot!

Ebben a kategóriában megtalálod a Husqvarna reszelő készleteit, amelyek szinte újjá varázsolják a munkaeszközöd. Gyors hatékonyság növekedést szeretnél? Használd reszelőinket!

Tovább

Számos kiváló tartozék és alkatrész megtalálható a kínálatunkban, melyek egytől egyig arra hivatottak, hogy segítsék, gyorsítsák és hatékonyabbá tegyék a munkánkat. Ha favágáshoz van szükséged láncfűrész láncra vagy esetleg vezetőlemezre, azt is megtalálod nálunk. Ahogy a megfelelő utánpótlásról gondoskodó, garantáltan szivárgásmentes, praktikus üzemanyag kannákat is.

És, hogy teljes legyen a kör, ebből a kategóriából a láncélező reszelőket is beszerezheted magadnak. Bármekkora és bármilyen típusú láncról is legyen szó, ebben a kategóriában megtalálod a hozzá tökéletesen megfelelő reszelőt!

Mikor és miért kell használni a Husqvarna reszelőket?

Sokan úgy gondolják, hogy a láncfűrész nem nagy valami, beindítom és vágom vele a fát. Majd leállítom, legközelebb pedig újra előveszem, és vághatok is vele tovább. Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy ha nincs megfelelően karbantartva, akkor folyamatosan romló teljesítmény mellett hamarosan használhatatlanná válik a gépünk. Vannak azonban árulkodó jelek, melyek előre jelzik, hogy eljött az ideje pl. a reszelő használatának.

Abraham Lincolnnak még nem lehettek láncfűrészei, de van egy jó idézet tőle, ami favágással kapcsolatos és témába vág. Ő azt mondta, hogy “ha lenne rá 8 órám, hogy kivágjak egy fát, ebből 6 órát azzal töltenék, hogy élezem a fejszémet”. Ha nem is ilyen arányban, de mindenképp érdemes gondoskodni a lánc megfelelő élezéséről!

Favágás közben azt érzed, hogy lassabban és nehezebben halad a munka? Akkor ez máris egy határozott jel arra, hogy eljött az ideje annak, hogy megélezd a láncot. De természetesen nem csak ekkor kell erre sort keríteni. Élezd minden tankolásnál, de akkor is, ha elmegy az éle, például valami szennyeződés miatt!

Aki rendszeresen használ láncfűrészt, az tudja, hogy “harapnia kell” a láncnak. Azaz akkor van jól megélezve, ha saját magát húzza be a fába és nem kell nyomni. Mert ha már nyomni kell, az régen rossz! Ez vezethet ahhoz, hogy túlterheljük a gépet, ami a motoros fűrészeknél lefulladáshoz, az elektromosnál pedig akár a motor leégéséhez is vezethet! Ez tehát nem játék, nem érdemes a reszelőn és az élezésen spórolni!

Mit tartalmaznak a reszelő készletek?

A nálunk kapható készletekben minden benne van, amire szükséged lesz élezés közben. Egy komplett láncfűrész élező készletet kapsz tőlünk, hogy hatékonyabb és biztonságosabb legyen a munka. Tartalmát tekintve van benne egy fogantyú, egy kombinált idom vagy egy reszelő és mélységmérő, valamint egy körreszelő és egy lapos reszelő.

Erre figyelj láncélezés közben!

Fontos, hogy a megfelelő átmérőjű körreszelőt válaszd! Ezt a termékeink nevében is láthatod, így nem eltéveszthető. Minden vágóélt élezz meg egyforma nyomóerővel, azonos dőlésszöggel, ugyanannyiszor! Ne lefelé, hanem a vágóél irányába nyomd a reszelőt! Két oldalt vannak élek a láncon, a baloldaliakat jobbról tolva, a jobboldaliakat balról tolva kell élezni. Egy reszelősablonnal kezdőként is könnyen elsajátíthatjuk az élezést.

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Ingyenes szállítás

már 30.000 Forinttól

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Rendelj 12:30-ig

és még aznap feladjuk!

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Saját raktár

valós, nagy raktárkészlettel

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Nem csak webshop

Üzlet és szerviz