termékek
HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház

Regisztrálj, hogy csatlakozni tudj a kiemelt partnerprogramunkhoz.REGISZTRÁLOK

Gyepszellőztetők

Ebben a kategóriában minőségi Husqvarna gyeplazítókat és gyepszellőztetőket találsz. Általában elég nagyok az elvárások a gyeppel kapcsolatban: legyen strapabíró, de ne kelljen sokat öntözni és hasonlók. De ahhoz, hogy a füvünk valóban az udvarunk dísze legyen, folyamatosan kell törődnünk vele. A pázsitunk ápolásának nagyon fontos része a megfelelő gyepszellőztetés és a gyeplazítás.

Ezekhez nyújtunk neked segítséget kiváló gépeinkkel, hogy hibátlan gyeptakaróval örvendeztethesd meg magad. Válaszd a Husqvarna termékeket a füves területeid gondozásához!

Tovább

Ahhoz, hogy a pázsitod valóban olyan legyen, mint amilyenre vágytál, kitartónak kell lenned. Számos olyan feladat vár ugyanis rád, ami rendszeres és időigényes. Szinte már-már nevelned kell a fűszálakat, de megéri, mert gyönyörű, dús, zöld gyeppel hálálják meg a törődést!

Minden eszközt meg tudunk neked adni ahhoz, hogy a legtöbbet kihozd a füves területeidből. Kiváló gépek sora található nálunk, melyek segítik a rendszeres fűgondozási munkáidat. Ha fűnyíróra, robotfűnyíróra, fűkaszára, szegélyvágóra lenne szükséged, nálunk mindezt megtalálod. Ebben a kategóriában pedig szintén fontos gépeket találsz: a gyeplazítókat és a gyepszellőztetőket.

Hatékony megoldás a filcréteg ellen

Két hasonló művelethez ajánlunk figyelmedbe eszközöket, ezek a következők: gyepszellőztetés és -lazítás. A kettő azonban nem ugyanaz, bár mindkettőnek azonos a célja: a tavaszra képződő filcréteg eltávolítása.

A gyepfilc a talajfelszín és a fűszálak között alakul ki elhalt növényi részekből, mohákból és gyomokból. Akkor jön létre, amikor a szerves hulladékok gyorsabban hullanak el, mint ahogy le tudnának bomlani. A túl alacsony talaj PH szint, a túlzott trágyázás miatti túl sűrű fű vagy a túl alacsony talaj tápanyagszint miatt is kialakulhat. Ennek eltávolításához nyújtanak gyors és hatékony megoldást a tőlünk beszerezhető eszközök.

Miért kell szellőztetni a gyepet?

Hogy fellélegezhessen! Sokkal könnyebben jut el a gyökerekig a víz, az oxigén és a tápanyag is a szellőztetés hatására. Ráadásul kevésbé lesz gyomos a terület. Ha ezt a munkát elhanyagoljuk, akkor a filcréteg miatt csökken a vízáteresztő képesség. Ennek következménye pedig az lesz, hogy a fűszálak gyökerei a talajfelszínhez közel nőnek majd, és kevésbé lesznek ellenállóak.

Ha nem spóroljuk el a gyepszellőztetést, akkor sokkal egészségesebb lesz a pázsitunk. Emellett a gyep ellenállóbbá válik az UV-sugárzással és az intenzív használattal szemben. Ha vannak kikopott részek, akkor a műveletet követően szórhatunk majd rá fűmagot.

Gyepszellőztetés vagy gyeplazítás?

A legjobb, ha mindkettőt alkalmazod. A gyepszellőztető géppel eltávolítod a filcréteget a földfelszín felett. A gyeplazítás során pedig a földfelszín alatt végzel gyökérmetszést is. Így a gyökerek közötti elhalt, de még le nem bomlott növénymaradványokat, gyökérmaradványokat is a felszínre tudod hozni. Így frissítheted fel a gyökérzónát. A lazítással elő tudod készíteni a talajt az újrafüvesítéshez, segíti az új hajtások fejlődését is.

Mikor érdemes használni a gyepszellőztetőket?

Jellemzően tavasszal, de akár ősszel is használhatóak. Évente maximum kétszer (tavasszal és kora ősszel, de semmiképp se nyáron), mert a gyepszellőztetést követően a talajnak regenerálódásra van szüksége.

A vékony (1-2 mm-es) filcréteg még jó hatással is lehet a nyári csapadék megtartó képessége miatt. De egy vastagabb (5+ mm) réteg már gátolja a fűszálak tápanyaghoz, oxigénhez és vízhez jutását.

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Ingyenes szállítás

már 30.000 Forinttól

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Rendelj 12:30-ig

és még aznap feladjuk!

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Saját raktár

valós, nagy raktárkészlettel

HQBOLT.HU - Husqvarna prémium kertigép webáruház
Nem csak webshop

Üzlet és szerviz